måndag 22 april 2013

Jordens dag

Med tanke på att det görs 35 miljoner sökningar varje dag med Google, bara här i Sverige, så är chansen stor att du har sett den underbart trevliga animation som illustrerar dagens tema, nämligen Jordens dag. Det är inte alls lika stort här som Earth Hour men de är ändå sammanknutna och syftar till samma mål, nämligen att uppmärksamma de olika miljöproblem vi står inför.

Ibland kan det vara svårt att motivera sig själv till att ändra sin livsstil till förmån för en mer återhållsam medveten sådan, speciellt med tanke på att "ingen annan gör det, vad kan jag göra för skillnad". Det finns ingen universall anledning som passar alla heller, man får försöka hitta sin egen väg; är det för min egen skull, någon annan, mina barn eller helt enkelt framtiden?

Istället för att försöka övertyga dig om att du borde göra något tänkte jag idag ge ett enkelt råd; ta en tur upp till närmsta skog, oavsett om det regnar eller strålar soligt, och ta fem minuter till att bara lyssna, fundera, titta, förundras. Är det en behaglig upplevelse? Då har du något att kämpa för eftersom miljöproblem är inte något avlägset problem som egentligen inte drabbar dig, för så småningom kommer det runt knuten i alla fall.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar