måndag 8 april 2013

Meat free monday

Ni vet hur jag inte är särskilt förtjust i jippon, men som jag också nämnt tidigare är de en viktig del i arbetet för att sprida budskap. Därför tänker jag, som en uppföljning till gårdagens inlägg om mitt eget vegetarianska engagemang, självklart tipsa om initiativet Meat free Monday, eller Köttfri måndag om du hellre föredrar det. Många har nog hört talas om det här mer än en gång, sådana här saker har en tendens att sprida sig som en löpeld genom de sociala medierna och visst är det egentligen det vi vill.

Om du väljer att köra en köttfri mångad är det superbra, men jag tänkte tipsa om lite andra grejer du kan hitta på för att göra det hela lite intressantare. Som utgångspunkt kan du räkna på hur mycket kött du äter på en vecka, ligger du över eller under genomsnittet (som är 1,7 kg/vecka, eller 87 kg/år)? Vill du köra riktigt hard core så testa en hel vecka/månad; skriv upp i en dagbok vad du äter och hur du mår för att rättvist kunna utvärdera hur det fungerar för dig. Om du har det lite knapert i plånboken kan man göra underverk genom att utesluta kött; räkna på måltidskostnader för kött respektive icke-kött. Skapa en halv åtta hos mig-variant genom att tävla mot dina kompisar/familj/kollegor i vegetarisk matlagning. Känner du inte för att laga något själv, gå istället till en restaurang med riktigt bra vegetariska alternativ, kika här och här.

Har du svårt att komma på vad du ska laga för något, ta en titt på länkarna i gårdagens post och surfa runt. Kolla även in Vegetarian Times eller varför inte köra en gammal hederlig googling?


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar