torsdag 18 april 2013

Shoppa i tyg

Äntligen har jag fått färdigt de första varorna till butiken och det är en stabil tygväska med två olika motiv, Vågen och Cirkel. De är gjorda helt av återbrukat tyg; en stark bomullsväv som tål att tvättas i 60 grader om det skulle behövas. Alla bärande sömmar är förstärkta med fransk söm och handtagen är fastsydda med extra tyg för att kunna tåla upp till 8 kg och de har även en platt botten så att vad du än går och bär på ska stå stabilt. Måtten är 15x34x38 cm och rymmer ca 19 liter, vilket jag tycker är en alldeles lagom storlek för att orka bära på.


Genom att använda en återbrukad tygkasse hjälper du till att minska mängden plastpåsar som används varje dag i Sverige, en siffra som nu närmar sig en miljard om året. Du bidrar inte heller till den vatten- och kemikaliekrävande produktionen av ny bomull som många andra tygkassar. Spara pengar är också en trevlig bieffekt; för en lite mindre familj som köper två nya plastpåsar två gånger i veckan för 2:-/st lägger cirka 400:-/år. Om man istället köpt två tygkassar för 100:- vardera som håller minst ett år sparar man i sämsta fall in halva kostnaden.

Men det är inte bara plastpåsarna man köper när man handlar mat som orsakar problem. De kostnadsfria reklampåsarna man får när man handlar diverse andra grejer är självklart lika stora miljöbovar så försök tacka nej till plastkasse när du blir erbjuden. Hoppas du tar en titt i butiken!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar