måndag 17 juni 2013

Vego-måndag

Tänkte att det vore dags att tipsa om lite fler bra vegosidor att tjäna som inspiration för att då och då leva lite grönare och förhoppnings lite godare. Själv kommer jag, efter att ha ägnat förra veckan åt att ha kokat mängder diverse olika bönor och ärtor, käka mycket mera av detta den närmsta framtiden. Det är tur att man har en stålmage som inte viker sig för några futtiga baljväxter, men om du finner dig själv lite mer klent utrustad än undertecknad kan du kika in här för en grundlig vetenskaplig genomgång av hur du på ett säkrare sätt kan inmundiga de små nyttigheterna.

En nyfunnen favorit är den amerikanska studenten The Hearty Herbivore och jag kan ärligt säga att varenda recept på hennes blogg får munnen att vattnas, det finns inget jag skulle banga att laga. Det är recept på enkla maträtter med vanliga ingredienser, men bäst av allt är när det vankas Pieday Friday.

Den andra länken för dagen är stockholmsbon Gustavs Jävligt gott; en skön blandning av allt från vardag för barn och beprövade klassiker till ambitiös festmat. Det finns helt enkelt något för de flesta men jag skulle nog främst beskriva det som en inspirationskälla att testa nya ingredienser, kombinationer och tillagningssätt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar