tisdag 6 augusti 2013

Gräslöksklipp och internetsurfing

Äntligen fick jag idag tummen ur och klippte av min gräslök för vidare förvaring i frysen fram tills det är dags att göra årets batch av örtsalt, kanske hinner jag klippa den en gång till innan det är dags för hösten att försätta allt grönt i viloläge. Mina föräldrars plantor har vi nog kapat av fyra-fem gånger sen vi satte dem i maj och de senaste veckorna har de i solen växt som, ja ogräs. Gräslök går visserligen att torka, men jag föredrar, tillsammans med dill, att frysa in tills det är dags att använda; fisksoppa och potatismos är favoriterna.

När jag var färdig med rensandet och klippandet var det dags för regnet och åskan att slå till med full kraft och då var det synnerligen trevligt att sitta under taket på balkongen och lyssna på smattret och dundret. Med datorn i knät gav jag mig ut på det oändliga hav som är internet med ingen speciell destination i åtanke, man hittar alltid de största skatterna när man inte ens letar. Kollar lite på SMHIs radartjänst för blixtar, googlar lite och trillar vidare in på GP där man verkar glada över att molntäcket delat sig och därmed sluppit ett av de mest fantastiska skådespelen naturen har att erbjuda (!?). Hittar en bild på bin ute i högerspalten och klickar självklart vidare och får läst att ett bostadsföretag (av alla folk) tyckt att en bikupa definitivt vore på sin plats bland deras odlingslotter. Fantatiskt roligt!

Längst ner står det också skrivet att det den 13/8, mitt under Göteborgskalaset, kommer vara en liten Bifestival i Bältesspännarparken och jag kommer absolut försöka hinna med ett besök då jag är omåttligt förtjust i dessa små kreatur och bestämmer redan namn för alla mina framtida bin. Men självklart kan jag inte hejda mig för att klicka vidare ännu en gång och hamnar på en av organisatörernas hemsida, Stadsnära odling. Det är här något så intressant som ett stadsfinansierat projekt för "att stödja initiativ från odlingsintresserade grupper som vill starta och genomföra odlingsprojekt i Göteborg.". Slutresultatet är en hel del skatter med början i något helt annat; internets bästa egenskap.

Avslutar med den här bilden tagen på Universeums yttervägg inne på Liseberg för lite extra gullighetsfaktor.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar