torsdag 23 januari 2014

Giftigt värre

Det är fantastiskt vad mycket information man springer på när man är ute och promenerar i staden som man inte annars kanske hade haft någon som helst aning om. Nu senast gick jag förbi ett skyltfönster som den senaste veckan omvandlats till en härlig inspirationskälla för ekologiska livsmedel med hjälp av lokalens innehavare, Kungsbackas Miljöpartister, och den mysiga lilla ekobutiken Tuvan. Ta en sväng förbi Kyrkogatan och kika, men om du helst inte vill lämna värmen så finns det bilder här som man kan titta på och kanske planera nästa shoppingtur.

Nu var det ju inte det jag tänkte skriva om från början, utan det var mer som en trevlig utsvävelse, för det som gjorde att jag stannade extra länge var anslaget som satt uppklistrat i fönstret. Det kungörs att på onsdagen den 29/1 är det dags för en kostnadsfri föreläsning om hur man kan arbeta för att göra kommunens förskolor giftfria, både vad gäller mat men också kringmiljön. Inbjuden att tala är Naturskyddsföreningens miljökonsult Helena Norin, involverad i projektet Operation Giftfri Förskola, och kalaset går av stapeln 18:30 i stadshuset.

Det här känns just nu, om inte alltid, högaktuellt i och med rapporterna som trillat in de senaste dagarna om den nyttigare ekologiska mjölken och de kemikaliespäckade barnkläderna. Även om man inte har barn är ju inte vi vuxna immuna mot de mer eller mindre farliga ämnena som cirkulerar i vår vardag, så se det här som del två av januari månads utbildningsföljetång.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar