onsdag 29 januari 2014

Gratisloppis!

Jag vet inte om ni tidigare hört talas om organisationen Freecycle men de är ett internationellt nätverk som arbetar för att minska slöseriet och kastandet av "uttjänta" prylar. Det funkar så att de har skapat en möteplats där människor kan annonsera om saker de vill bli av med eller behöver och grundtanken är att allt ska vara gratis. När så många bra och fullt användbara grejer körs till soptippen bara för att man tröttnat skapas ett enormt sopberg helt i onödan när det egentligen kanske finns någon annan som mer än gärna hade övertagit ägandeskapet. Är det exempelvis stora möbler som du måste hyra utrustning för att flytta ner till sista anhalten sparas massa pengar om någon annan istället kommer och hämtar det hos dig. Win-win!

D
et finns lokala avdelningar över hela världen och här på västkusten ligger närmaste i Göteborg och nu är det lämpligt nog också dags för deras årliga gratisloppis i regi tillsammans med SDF Askim-Frölunda-Högsbo. Vad passar bättre än att börja året med att rensa ut det man inte längre känner att man vill ha eller behöver och istället byta ut det mot något "nytt"? Det är bara att ta med sig hur mycket eller lite man känner för och lägga det på bord i lokalen, enda kravet är att det ska vara helt och rent. Tiden är nu på lördag den 1/2 mellan 11-14 och platsen är Axelhuset i Högsbo. Aktiviteter finns planerade runt omkring; syateljé för kläder som behöver passa lite bättre, underhållning för barnen och ätbart finns till försäljning genom Öppna Förskolan. Kolla också in deras systersida på Facebook.

2 kommentarer:

  1. Det låter ju fantastiskt med träborstar, var har du hittat sådana?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Finns på bland annat http://www.laplandecostore.se/tra/diskborstar-gronsaksborstar/, men det är bara att googla så hittar man massa bra ekovänliga e-butiker. Många har ju fri frakt över ett visst belopp så man kan ju gå ihop flera för ett köp.

      Radera