torsdag 16 januari 2014

Nyårslöfte?

När kalendern slår över till 1 januari och visar att det är ett nytt år känner sig nog de allra flesta lite lättare till sinnet; att det som varit inte alltid kommer vara och att man har en chans till en ny start där allt är möjligt. En konsekvens av detta blir att man tenderar att lova högt och lågt till höger och vänster med förhoppningen om att verkligen hålla alla löften. Tyvärr vet vi ju hur det brukar bli när man är alltför grandios i sina tankar och i slutet av året är det inte alltid mycket som koms ihåg.

Själv försöker jag vara mer blygsam med detta just för att undvika decemberångesten över att man faktiskt inte åstadkommit så mycker förändringar man hade hoppats på. Att satsa på små saker tror jag därför ger mer i slutändan än att ständigt försöka förändra alla ens fel och brister i ett slag.

För alla er som på något sätt har lovat att bli mer miljömedvetna under 2014 har jag därför ett fantastiskt bra tips till en mjukstart som inte kräver något mer än att sitta på en stol i tre timmar och lyssna. Jag har tidigare tipsat om Coop Medlem Väst som nu håller en ny utbildningskväll här i Kungsbacka där ämnet hållbarhet återigen tar plats på scenen. Förra gången var det ekologiskt och fairtrade i centrum, nu är det istället tygindustrin tillsammans med fisket som är huvudpunkterna mellan klockan 17 och 20 onsdagen den 22 januari. Om du redan känner dig kunnig nog så kom ändå, om inte annat för att träffa likasinnade och ha en trevlig kväll. Passa på och få en flygande start in i ditt nya, mer miljömedvetna liv!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar