fredag 26 september 2014

Fredagssvammel

Nu börjar den kommande hösten göra sig tillkänna ordentligt här över västkusten och jag njuter av varje sekund! Att svala vindar, dimmiga morgnar, kalla nätter och blöta dagar kan göra en så upprymd och fylld med förväntan. Jag känner inte många som ser fram emot de mörkare tiderna lika mycket som jag, oftast är det våren och sommaren som är årets höjdpunkt. Personligen älskar jag alla årstider lika mycket, men det är nog växlingarna mellan dem som ger mig störst nöje. De kommer alltid precis lagom till att jag börjar tröttna på vad som varit de senaste månaderna och ger löfte om något nytt.

Eftersom de enda odlingarna vi har befinner sig i stora krukor på balkongen går det ganska snabbt att skörda det som finns kvar och iordningställa inför vårens kommande planteringar. Man får passa på och utnyttja de soliga dagarna för att skörda frön, kryddor och skogens alla ätbara. Det verkar som att det blir ett riktigt bra år, inte bara för svamp utan också för nypon. De små röda juvelerna hänger vart än jag ser och jag hade tänkt att i år ska det bannemej bli hemmagjord nyponsoppa och så får jag en chans att inviga passertillsatsen till min hushållsassistent.

Förhoppningsvis kommer jag också kunna utöka min svamprepertoar i år och håller tummarna för att jag hittar något mer än bara trattkantareller. Jag är en ganska dålig svampplockare egentligen, men jag hoppas få lite rutin på vilka skogar och marker man ska hålla utkik efter. Håller tummarna för att det går vägen och lämnar med en bild som bevis på att jag är bra på något i alla fall..


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar