fredag 19 september 2014

Lästips: Mer Smak och Buffé

Många av oss har säkert flertalet bonuskundkort liggandes i plånboken och för egen del dras de alltid varje gånger när vi är och handlar i respektive butik. Lite extra bonus och bra erbjudanden är alltid trevligt att få när man behöver det. Hos ICA och Coop får man som kund också deras medlemstidning en gång i månaden, men bara om man handlar för ett visst belopp varje månad. Vårat hushåll kommer väldigt sällan upp i dessa summor då majoriteten av våra livsmedelsinköp görs hos andra aktörer och därför dimper det aldrig ner något i vår brevlåda. Men inte gråter jag över det då dessa finns att läsa direkt på webben; inga krav på att handla mer och mindre papper att återvinna!

Jag har ju läst tidningarna till och från innan men anledningen till att jag tipsar om de just nu är för att även de stora matkedjorna har börjat känna av strömningarna i samhället. Vegetariskt, ekologiskt och säsongsbetonat är det som är inne just nu och för att hålla sig aktuell hos kunderna gäller det att hänga med. Coops Mer Smak har fått en helt ny avdelning vid namn Vego och där kommer en hel hög med sidor ägnas åt vegetariska recept, intervjuer och inspiration. Augusti-numret innehåller bland annat ett reportage hemma hos Luise och David från Green Kitchen Stories, en personlig favorit.

ICAs Buffé har varit med i en herrans många år och har bytt stil ett otal gånger, men på senare tid har grönsaker och miljömedvetenhet genomsyrat allt större del av innehållet. För stadsodlarentusiaster som jag själv fann jag glädjande nog en intervju med Farbror Grön i det senaste numret. Deras "Ta ett grönt år"-initiativ, där recepten innehåller minst en tredjedel grönsaker, tycker jag däremot att man ska ta med en nypa salt. Att köttfärssås för fyra personer klassas som "grönt" bara för att man har i ett paket krossade tomater är lite väl i underkant anser jag, speciellt eftersom kostrekommendationerna för frukt och grönt ligger på minst 500 gram per dag. Men det är väl alltid bra att börja nånstans.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar