måndag 31 augusti 2015

Vego-måndag

Så här efter sommarens och semesterns kulinariska utsvävningar börjar det åter bli dags att komma tillbaka till vardagen och normaltillståndet i köket. Hos oss är det med andra ord inte längre lika okej med mindre nogräknad onyttig mat i färdigformat så då får man börja med att planera mat- och inköpslistor mer noggrannt. Inte alltid den roligaste sysslan i huset och inspirationen tryter oftare än inte vilket leder till ganska fantasilösa "det här åt jag två gånger förra veckan"-rätter. Men nu ska det bli ordning och reda på torpet, som man ju brukar säga.

Jag verkligen älskar det indiska köket med alla kryddor och att många rätter redan från början är utan kött så först ut bland dagens vego-länkar är den Seattle-baserade bloggen Vegan Richa. Richa har indiska rötter så man vet att man får valuta för surfet och i princip alla hennes recept är veganska, men det bästa är nästan att hon har en helt egen kategori för hamburgare! Väl värt ett besök med andra ord.

En annan indisk-ish blogg är Veggie Runners som skrivs av mamma Jayne och dotter Bibi vars två stora intressen är löpning och vegetarisk mat. Även om jag inte är helt såld på det första älskar jag det andra och de har framförallt en väldigt bra sektion av snacks och tillbehör, vilket ju nästan är meningen med livet.

Alldeles sist innan jag går och lägger mig får bli en snabbis för de flesta känner nog redan till den, men man tål att bli påmind. Det är ord och inga visor hos Gojigirl där maten är i fokus utan massa kringsnack om man nu inte är så förtjust i det. Pedagogiskt uppmärkt om det är vegetariskt eller veganskt, enklare kan det inte bli.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar