tisdag 22 september 2015

På utflykt i Stockholm

I helgen som var passades det på att tas en liten minisemester i självaste hufvudstaden och då får man ta tillfället i akt och besöka ställen som bara finns i Stockholm. På listan stod bland annat ett besök i byggnadsvårdsbutiken Gysinge där vi hade turen att pricka in deras höstfest med extra bra erbjudanden.

Fantastiskt fina lokaler precis bredvid Historiska Muséet och deras sortiment är ännu mer spännande live än i webbutiken. En nagelborste från Iris Hantverk, en disktrasa i lin och en skurborste blev den blygsamma shoppingen, men det var egentligen allt vi behövde just då och eftersom vi ändå besöker Stockholm nästan varje år är det ingen brådska.

Andra anhalten var självklart skandinaviens numera största ekobutik med det passande namnet Paradiset. Det var i maj i år som dörrarna slogs upp och den nykläckta sociala- och miljömedvetna affären stoltserar med hela 1600 kvadratmeter av ekologiska, när- och därproducerade, fairtrade och miljömärkta produkter.

En manuell delikatessdisk, ett bageri, en foodcourt, en "gör ditt eget nötsmör"-station och den mest makalösa lösviktsavdelning jag sett hittills. För att citera Nanne Grönvall; jag är så avundsjuk!

Även om vi alltid gör våra egna nötsmör här hemma är det jättekul att se initiativet för de som inte orkar, har tid och lust eller inte har en mixer att kunna köpa helt nygjort.

Så himla mycket goda grejer överallt att man blev helt lyrisk av alla dofter från både restaurangen, bageriet och alla delikatesserna.

Det är Saltå Kvarn som står för bageridelen och där säljs alla deras goda bröd som för oss på västkusten är svåra att få tag på.

Bara titta på alla dessa lösviktsvaror. Är inte det här en fröjd för ögat så säg? Önskar att jag hade haft med mig lite påsar att fylla men skafferiet är redan tämligen välfyllt och resväskan lämnade inte mycket utrymme efter ett loppisbesök och ett spontanköp av två kastruller och en gryta signerat Kockums. Min enda fråga är; när kommer paradiset till Götet?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar