Min egna slutsats av den här typen av utfodring är helt klart att det kräver mer kunskap, tid och energi av ägaren än att bara öppna en burk eller påse och hälla upp. Precis som för oss människor krävs det engagemang att äta en välbalanserad kost och ibland har min inte ens orken att göra det för sig själv, än mindre för sina husdjur och då prioriterar man smidigheten i första hand.
Det finns färdig BARF-mat att handla men de kommer i plasttuber och då faller lite syftet med att försöka hålla förpackningen till ett minimum. Plus att det hade känts bättre att kunna ge våra katter ekologisk mat. En lösning kan vara att köpa sig en BARF-box från Gröna Gårdar där allt kommer i en enda stor påse som man sedan får packa om i mindre förpackningar hemma, självklart sådana som används om och om igen.
En annan möjlighet om man själv äter kött är att ta tillvara på eventuellt köttputs och ge i småportioner. Det eliminerar visserligen inte behovet att köpemat men kan vara ett sätt att dryga ut den så förpackningen räcker längre, plus att man minskar spillet till komposten. På en tvåkilos högrevsbit (till kalops) blir det puts över till ett par måltider, en hel kyckling ger sex lagom stora vingbitar, en bit lever putsar man alltid bort lite innan den blir pastej och ett ägg alltid gott. Vad man ska tänka på är, precis som alltid, att variation och måttlighet är nyckeln.
Sen behövs det ju också en katt som tycker om det också; här hemma äter tjejen med god aptit men Prinsen håller inte alls med om att det är tjänlig föda utan vill helst ha det tillagat. Rå äggula är dock supergodis för dem båda.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar