fredag 16 oktober 2015

Mera lager

Mina odlingsbäddar à la lasagne har sjunkit ihop rejält sen jag la de första lagren för dryga månaden sedan och de ser numer riktigt ynkliga ut. Förmultning, rådjur som promenerar rakt över och katter som ligger och myser på den varma ytan har gjort att de nästan är nere på marknivå och det börjar även sticka upp späda skott av kirskål och annat ogräs, men de dras snabbt bort.

Samtidigt har den stora asken på framsidan lövat av sig ordentligt i kylan och blåsten så det passar ju jättebra. Fram med räfsan och skottkärran och lassa på ett tjockt lager ända tills löven tar slut, vilket nog inte lär hända i första taget. Samlade under tiden ihop så mycket torra löv jag fick plats med i lövkorgen för att ha som tillskott i komposten under vintern när, förhoppningsvis, snön ligger som ett täcke på marken och döljer all grönska. Birk inspekterar så att allt går rätt till med insamlingen.

Hoppas att det blir riktigt fin miljö för nästa års grönsaker att växa i. Jag funderar på potatis, zucchini och pumpa som jag hört ska fungera bra att odla direkt grov kompost. Helst av allt vill jag undvika helt att behöva köpa något extra utan bara utnyttja det som finns tillgängligt runt omkring mig. Förhoppningsvis har jag även lite välbrunnen hästgödsel på ingång. Kommer bli skit(!)bra.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar