torsdag 29 oktober 2015

Väck med folien!

För ett tag sedan passade jag på att handla lite från Lapland Eco Store när de hade erbjudande om fraktfritt över en helg och på shoppinglistan stod lite grejer som behövdes. En flaskborste i naturmaterial, ett par Weck-burkar för hemgjort smör och färkost och även ett paket med bivaxad bomullsduk i olika storlekar kom med ett paket på posten. Allt var fint förpackat i en återbrukad Skittles-kartong med tidningspapper för dämpning, det var till och med ett löst korsord på en av sidorna. Helt min melodi att använda vad man har och välja förnyelsebara material, så jag var glad redan innan jag ens börjat packa upp det jag faktiskt beställt.

Det mesta jag handlade är väl ganska standard som alla vet hur de fungerar och presterar, men jag har själv länge varit nyfiken på om de här vaxbehandlade naturfiberdukarna faktiskt är så smidiga som det talas om. Självklart måste jag ju därför skriva lite om mina erfarenheter som visserligen bara sträcker sig över en månad, men det får vara en inledande recension och jag kommer säkert återkomma när de är lite mer välanvända.

I butiken säljs det två märken, Bee's Wrap och Abeego, varav den förstnämnda är den populäraste vilket ledde till att den sålde slut först. Därför fick jag istället välja den sistnämnda och på papper är den enda skillnaden mellan dem att Abeegos tygduk är en blandning av både hampa och bomull medan Bee's bara är bomull. Sedan har Bee's någon mer storlek och de har också den allra största duken av de båda.

Vi har hittills bara testat dem på ost än så länge då vi i egentligen inte plastar in så mycket i vanliga fall. Det mesta läggs i burkar med lock på istället. Både jag och sambon är dock jättenöjda med hur de fungerar och osten håller sig faktiskt fräschare än med plastfolie för det blir inte lika instängt. Eldprovet vore en riktigt lagrad ost som svettas så det får bli nästa gång. Vad som kan vara lite knepigt är när osten börjar bli mindre allt eftersom så blir det lite knöligare att vika duken, men jag kan tänka mig att det löser sig självt när man använt den ett tag och den blir mer medgörlig. Helt klart en stark rekommendation!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar