måndag 9 november 2015

Vego-måndag

Hösten och vintern är egentligen de perfekta årstiderna för att börja äta mer vegetariskt eftersom det är hur enkelt som helst att slänga ihop en varm, god och värmande gryta eller soppa utan något som helst kött. En undersökning som publicerades igår visar också att allt fler faktiskt väljer att äta en eller flera måltider med vegetabilier i huvudrollen och fler planerar att konsumera mindre kött det kommande året. Detta i samma veva som SVT producerar Sveriges första (!) helt vegetariska matlagningsprogram som kommer att debutera i början av nästa år. Det känns helt klart som en trend som är här för att stanna och växa sig allt större och dagen till ära har jag därför dragit ihop lite blandade tips för oss som vill äta mer gott och grönt!

Den första gjorde jag bekantskap med under ett besök på Liseberg för ett par veckor sedan och det på restaurangen Wärdshuset där jag valde en helt underbart god vegetarisk trerättersmeny; jordärtskocksoppa och en smördegspaj med mumsig svamp till förrätt, ugnsbakad butternutpumpa med stuvad svartkål, ännu mer svamp och en helt gudomlig cheddarsås var huvudrätten och till efterrätt en häftig glass med smak av smörbrynt havre tillsammans med äpple i olika former. Man är inte direkt bortskämd med god vegomat på "vanliga" restauranger så jag satt nästan i chock och bara åt och njöt!

Nästa tips är alla nya vegetariska färdigrätter som poppat upp i diskarna det senaste året. Ingen ska kunna säga att det är svårt eller krångligt att välja grönt längre för det blir allt enklare att kunna fixa en snabb middag precis lika lätt som vanligt.

Foto: Axfood
Sista notisen går till den veganska samlingssajten Vegkitchen där ett antal receptskapare delar sina alster. Det finns en uppsjö av olika typer av rätter och eftersom det inte bara är en person som bidrar finns det garanterat något för alla smaker. Du kan välja att sortera efter vilken grönsak du har hemma, vilken matkultur du vill laga, det kanske vankas dessert eller varför inte testa något ur Raw-kategorin

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar