lördag 19 december 2015

Nittonde december: en julig outfit

Det är klart man vill vara lite extra fin till julen, speciellt på nyårsafton, och då kanske man känner att det inte duger med vad man redan har i garderoben av någon anledning. Första instinkten är ju att gå ut och handla nytt, men det behöver sällan vara lösningen. I alla fall jag har ganska dålig koll på vad jag egentligen har eftersom det är sällan jag använder allting och det kan absolut löna sig att faktiskt gå igenom alla galgar och lådor. Chansen är stor att man hittar något som man en gång älskat men som sedan glömts bort och förtjänar att tas fram igen.

Känner man däremot sin klädkollektion utan och innan och vet med sig att nej, det finns inget som känns fint nog och allt har redan burits och visats ett antal gånger, så kan det vara en idé att kila hem till en kompis. Antingen kan man låna något temporärt eller så kan man idka lite byteshandel, för även om du inte är så sugen på dina gamla trasor kan det vara en skatt för någon annan.

Har du uttömt förslagen ovan så kan jag absolut tipsa om att ta en titt på närmsta second hand-butik. Myrorna har alltid riktigt fina saker, men där kostar det också lite mer, medan det är på exempelvis Röda Korset och Erikshjälpen man verkligen kan göra fina fynd. Du kan även passa på att ge dina egna gamla kläder ett nytt liv genom att skänka dem vidare hos dessa föreningar. Köper du däremot nytt så försök hitta ekologiska och etiskt producerade plagg, bland annat e-butiken Hildur har ett brett sortiment men det är bara att googla så hittar man mer än vad man kan tro.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar