torsdag 3 december 2015

Tredje december: låt julen blomma vidare

I varje hushåll under december månad finns nog minst en av följande; julstjärna, hyacint eller amaryllis. Till och med jag som i vanliga fall har svårt för blommande växter inomhus har köpt minst en av varje. Första julen i det nya huset tycker jag behöver det där lilla extra och det är faktiskt ganska trevligt ändå med lite färgklickar i krukorna.

Vad som är lite synd är att de flesta åker ut på backen tillsammans med granen, om inte ännu tidigare. Antingen så tröttnar man, blomningen är över eller så har de vissnat för att man inte hunnit med att se till de många behoven av plantor som inte växer så här långt norrut eller blommar vid den här tidpunkten på året. Det har ändå krävts resurser för att driva fram dem, med speciella mängder ljus och en viss temperatur och därför har jag som målsättning att plantera ut hyacinterna i trädgården till våren och få amaryllisen och julstjärnan att blomma vid "fel" tidpunkt nästa år också.

Med lite hjälp från min kära vän internet har jag hittat massor med bra instruktioner om hur man övervintrar sina julblommor och jag har till och med avsatt en egen kolumn i vår familjekalender för dem så att jag ska komma ihåg vad som behöver göras och när. Det ska bli väldigt spännande att se om jag lyckas för mitt tålamod är inte det bästa och vänta är jag inte heller särskilt bra på.

Sist vill jag slå ett slag för KRAV-märkta julstjärnor som i år för första gången kommer finnas i handeln och levereras av Mäster Grön runt om i hela landet. Kolla på deras återförsäljarlista för att hitta en nära dig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar