måndag 4 januari 2016

Vegan-månad

Nä, jag har inte skrivit fel, det ska vara månad istället för måndag. Det är nämligen så att en av mina nyårsaspirationer (att kalla det löfte känns som dödsdömt för min del) är att äta ännu mer grönt i år och jag tänkte rivstarta med fyra veckor av veganmat. Jag har tidigare gjort samma grej när sambon var utomlands i några veckor och det fungerade fint men ack vad jag saknade ost. Och glass.

Men allt som allt är det inte jättemycket som skiljer, i alla för egen del. För den resterande tvåbenta familjemedlemmen kommer det nog däremot märkas även om han är fri att äta som vanligt utöver det jag lagar. Gott om inspiration för att leva veganskt i fyra veckor finns åtminstone, så tråkig och mindre välsmakande mat kommer vi bli förskonade från.

Vill man själv göra lite grönare kostförändringar kan man bland annat hoppa på månadens klimatuppdrag hos Klimataktion som handlar om just mat. Vilka förhoppningar har du för det nya året?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar