måndag 25 januari 2016

Vegan-måndag

Ostbågar och massaman curry. Jag har syndat! Fast egentligen inte, för jag ser det inte som något direkt dåligt utan mer som att saker händer och det är också okej. Det första är att jag är barnsligt förtjust i ostbågar! Helt oekologiska, säkert proppfulla med GMO och andra onyttigheter, inte avfallssnåla och helt i otakt med mina så högt älskade värderingar. Och verkligen inte veganska. Men på en mysig fredagskväll tillsammans med en varm sambo, en bra film och femton minus ute så var de precis vad som önskades.

Det andra är en lördagskväll ute i underbara vänners sällskap och med godaste thaimaten i storstaden så blir det inte heller så veganskt. Jag väljer att tolka det som att jag lever som jag lär; ingen är perfekt. Att banna sig själv över sånt är bara destruktivt och det är bättre att istället fokusera på det som är bra. Man kommer väldigt långt på positiv energi och även om jag inte hänger mig totalt åt veganism utan minsta lilla snedsteg (hittills 0,67 stycken per vecka) så har det ändå varit ett stort steg i rätt riktning.

Förra gången hade jag bara mig själv att tänka på och eftersom jag kan äta samma sak fem dagar i rad utan att ens fundera på om jag kanske borde laga något annat så var det bra mycket enklare. Det bästa den här gången är att jag är tvungen att vara mer innovativ och leta efter spännande nya grejer, så allt som allt har det varit mer lärorikt och roligt. Mat utan animalier är fantastiskt gott egentligen så när förste februari är här kommer det helt klart lagas mer veganskt och det är ju egentligen vad det hela går ut på. Jippon utan faktisk förändring är jag som bekant allergisk mot och det här ska inte vara något undantag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar