tisdag 19 januari 2016

Vegoäntligen!

Idag är det så dags för premiären av Sveriges första helvegetariska matprogram! Det är Karoline från Det gröna skafferiet och Elenore från Earthsprout som slagit sina grönsakslådor samman till att bli fem halvtimmeslånga avsnitt av Vegorätt. Jag kunde inte bärga mig till ikväll utan tjuvkikade faktiskt på SVTplay så fort det kom ut och det första som möter mig är en sommaräng. En skarp kontrast mot att jag idag gick upp vid fem och ägnade morgonens två första timmar åt att skotta bort massa snö, med ett minimidjup på tre decimeter, från uppfarten.

Jag är dock inte riktigt färdig med vintern än och myser i hela själen när kylan kommer och det vita täcket breder ut sig, så att beskåda sensommarbilder känns ju helt klart lite fel. Det passar nog bättre för dem som trängtar efter grönt och värme. Tagningarna är dock lika undersköna som härliga och programmet förkroppsligar deras bloggar i form av rörliga bilder perfekt, på gott och ont. Präktigt och rustikt så det förslår och det är en värld man kan önska att man levde i, men ibland blir det lite väl mycket av det goda.

När det kommer till maten är det en enda lång dregelfest; färgsprakande smoothie, krämigt och örtigt pålägg och saftiga burgare med oförvanskade smaker. Enda kruxet är att när det är x antal minusgrader ute är i alla fall inte jag jättesugen på en kall frukost eller ställa mig och grilla en biff. När temperaturen börjar krypa uppåt däremot, då jäklar. Jag ska försöka komma ihåg det här om fyra månader, men det vet jag inte kommer hända så jag hoppas SVT pushar för repriser i sommar. Jag kommer absolut kolla på varenda avsnitt för att dra mitt strå till tittarsifferstacken för det är ett läckert program, men lite bättre tajming kanske skulle vara önskvärt. Avslutar med ett totalt ickerelevant och väsensskilt ögonblick av vinterkänsla för kontrastens skull.


2 kommentarer:

  1. Detta glömde jag titta på ska se om det går att titta via datorn:)

    SvaraRadera
    Svar
    1. SVT Play till räddningen! http://www.svtplay.se/video/5943698/vegoratt/vegoratt-sasong-1-avsnitt-1 :-)

      Radera